Napi izgalmak a parlamentben - A mai program

2015.05.12 07:59

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a következő évek energiahatékonysági célkitűzéseiről, valamint az azokhoz kapcsolódó feladatokról. Emellett fideszes képviselők kezdeményezésére módosíthatják a polgárőrségről szóló törvényt is.

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd két előterjesztésről határoznak a képviselők. Elsőként az energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatról lesz szavazás. A fejlesztési miniszter indítványa az európai uniós célkitűzések megvalósításához szükséges feladatokat tartalmazza.

Emellett fideszes képviselők kezdeményezésére módosíthatják a polgárőrségről szóló törvényt is, amivel egyebek mellett az Országos Polgárőr Szövetség több feladatát is a területi szervezetekre bíznák. A határozathozatalt követően hét előterjesztés vitáját kezdhetik meg a képviselők, így napirendre kerül például a 2015-2020 közötti időszakra szóló nemzeti környezetvédelmi program, valamint a büntető törvénykönyv (Btk.) kisebb módosításai és a hungarikumtörvény pontosítása.

A parlament aktuális ülésének első hete szerdán fejeződik be.

mti.hu