Napokon belül újranyitnak a miskolci szabadtéri strandok

2020.05.27 11:13

Bár ha most kinézünk az ablakon: 'hát... most éppen nincs strandidő! A létesítményekben azonban már a karbantartások utolsó fázisában járnak, így várhatóan semmi akadálya nem lesz annak, hogy Miskolctapolcai és a Selyemréti Strand is megnyisson május 30-án.

 
Fotó: Mocsári László
 
Egyelőre csökkentett vendégforgalom mellett lesz látogatható a két nyitott légterű miskolci fürdő – erről körülbelül egy hete számoltunk be.  A vonatkozó rendelet ajánlása szerint megfelelő pihenőterületet kell a vendégeknek biztosítani, mely személyenként 16 négyzetméter, a medencékben pedig ez 4 négyzetméter vízfelületet jelent fürdőzőnként. Ezeket a medencéknél pontosan jelzi majd az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft.
 
 A törzsvendégeknek sem kell aggódniuk, hiszen éppen annyi nappal hosszabbodnak meg a bérletek, ahány napig a fürdők zárva tartottak a veszélyhelyzet miatt, az ajándékutalványok pedig egységesen 2020. szeptember 30-ig lesznek felhasználhatóak - szögezik le.
 
Balajti Enikő, a Miskolc Fürdők Kft. fürdőszolgáltatás vezetője a Miskolc TV Híradójának azt mondta, a medencéket már feltöltötték, jelenleg fertőtlenítenek. Nyitásig több alkalommal is vízmintát vesznek, hogy garantáltan fertőzésmentes medencék várják a fürdőzőket. A vízminőség vizsgálatokat nyitás után is többször elvégzik majd.
 
– Sokáig álltak a medencék, hetekig, ezért szigorú hatályos előírások vannak erre vonatkozóan, a szűrőket is fertőtlenítettük, külön, az egész medencét, megfelelő vegyszerekkel tisztítottuk, folyamatosan merjük, tehát a hatósági, vízminta vétel mellett, nekünk még itt helyben meg van, hogy milyen időközönként kell, vízminta vételt venni, a hőfokot is mérjük – mondta.
 
 
A Selyemréti Strandfürdő reggel 6 és 20 óra között fogadja vendégeit. A Miskolctapolcai Strandfürdő két idősávval tart továbbra is nyitva, így reggel 7 és 9 óra között az úszójeggyel- és bérlettel rendelkezőket, reggel 9 óra és 19 óra között pedig a többi fürdőzőt várja. A Barlangfürdő viszont zárt légterű fürdőkomplexum, így határozatlan ideig továbbra sem fogadhat fürdővendéget.
 
minap.hu