Napsütéses, kora tavaszi időt hoz a hétvége

2020.02.15 06:55

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható szombaton, vasárnap pedig akár 15 fokot is mérhetünk.

Képtalálatok a következőre: tavaszodik virág https
 
Kellemes hétvégét várhatunk mindenféle szélsőség és komolyabb zavaró tényező nélkül. A szél ugyan elsősorban vasárnap az Észak-Dunántúlon fog fújni, de közel se akkora erővel, mint a hét első felében – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
 
Szombaton délelőtt a Dunától keletre még nagy területen rétegfelhőzet és köd borítja a tájat, de a Nyugat-Dunántúlon is lesznek erősebben felhős területek. Napközben az országnak ezeken a részein szakadozik, csökken a felhőzet, máshol gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, összességében rövidebb-hosszabb napos időszakok szinte mindenütt lesznek.
 
Csapadék nem várható, és többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, késő estére 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.
 
A tartós, sűrű köd miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
 
Vasárnap az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet napközben feloszlik, gomolyosodik, miközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb. 
 
omsz.hu