Navracsics is azt üzeni: el a kezekkel a CEU-tól

2017.04.02 14:26

"A Közép-európai Egyetem egyike a legfontosabb felsőoktatási intézményeknek nemcsak Magyarországon, de az egész európai felsőoktatási térségben. Ezért tartom fontosnak, hogy az esetleges szabálytalanságok korrekciója után zavartalanul folytathassa működését Budapesten" - tette hozzá ma délelőtt az oktatással és kultúrával foglalkozó uniós biztos az Indexnek adott interjújához.

Navracsics is azt üzeni: el a kezekkel a CEU-tól

Noha az interjút még kedden, tehát az előtt vették fel, hogy a kormány előállt volna a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslatával, Navracsics Tibor EU-biztos kétséget nem hagyott afelől, hogy szerinte mi lenne az oktatás szerepe a tagországokban. Az interjú közlése előtt egyértelmű állásfoglalást tett - a CEU mellett.

Az interjú többi része ehhez a tézishez képest hátérbe szorul, de azért egy érintőlegeset mégiscsak érdemes beidézni. Navracsics szerint az oktatást "egyre többen kezelik európai szinten, stratégiai ágazatként", és a davosi világgazdasági fórumon legutóbb már a gazdasági élet szereplői az oktatás segítségét kértéka saját versenyképességük biztosítása érdekében.

hvg.hu