Negatív csúcs a hétvégén, 14 ezren látogattak ki a stadionokba

2015.04.06 14:31

A 22. forduló negatív csúcsot hozott tavasszal: a legnézettebb meccs még a négyezret, a legalacsonyabb látogatottságú pedig még az ötszázat sem érte el.

Ahogy azt várni és sejtetni lehetett, a húsvéti ünnepek hétvégéjén finoman szólva sem voltak túl aktívak az élvonalbeli klubokkal szimpatizáló szurkolók. A 22. forduló ugyanis negatív csúcsot hozott a tavaszi szezonban: ennél kevesebben (13341) csak ősszel a 16. fordulóban voltak élvonalbeli mérkőzéseken.

A Ferencváros bárhol is játszik, mindig sok nézőt vonz a stadionokba. Ezen a hétvégén viszont az FTC szimpatizánsai sem tudták megmenteni az NB I becsületét: a pénteki nyitó mérkőzésen a Puskás Akadémia otthonában 3812-en voltak kíváncsiak a Fradi vendégjátékára, amely bár nem túl sok, így is nézőcsúcs volt ebben a fordulóban.

Ennél kevesebben a drukkerek csak a 2. és a 16. fordulóban voltak a legnézettebb mérkőzésen, amikor is az Újpest–DVTK-t 3605-en, az FTC–KTE-t pedig 3627-en látták a helyszínen. Érdekesség, hogy a hétközi másodosztályú Békéscsaba–Vasas rangadón többen voltak (4450), mint a legnézettebb PAFC–FTC meccsen.

Nem tudta megmenteni a fordulót az Újpest és a listavezető Videoton rangadója sem. A vasárnap esti találkozóra alig mentek ki többen, mint ezren, pontosan 1295-en váltottak jegyet a Szusza Ferenc Stadionba. Úgy néz ki, hogy a DVTK tavaszi gyengélkedése hatással lehet a szurkolókra is, ugyanis a Paks ellen még háromezren sem mentek ki buzdítani a kedvenceiket. Győrben továbbra is bizonytalan a jövő, ám a nagy bajban lévő csapat Kecskemét elleni találkozójára majd' kétezren így is kilátogattak a vagyonvisszaszerzési eljárásban lefoglalt stadionba.

A legkevesebben a második helyen tanyázó MTK hazai bajnokiján voltak: a Lombard Pápa elleni bajnokin mindösszesen 420-an váltottak jegyet Garami József csapatának ideiglenesen otthont adó Budapest Honvéd stadionjába.

A 22. fordulóban a hivatalos adatok alapján 14 185-an voltak az élvonalbeli bajnokikon, ez mérkőzésenként 1773-as átlagot jelent.

nemzetisport.hu