Négy villamosbaleset egy hét alatt Miskolcon – körültekintést kér az autósoktól az MVK Zrt.

2021.09.17 13:23

Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát.

Fotó: MVK Zrt.
 
Ezen a héten négy olyan baleset is történt, amikor  villamos elé fordult egy személygépkocsi, ezért az MVK nagyobb figyelmet kér az autósoktól - írja közleményében a közlekedési vállalat.
 
Személyi sérülés szerencsére nem történt, pedig a villamoson egyszerre akár kétszázan, vagy többen is utazhatnak. Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát. Az ütközés után rövid időre, de az adott útszakaszon minden esetben leállt a villamos közlekedés.
 
Az MVK eddig is számos alkalommal indított kampányt, készültek foszforeszkáló figyelemfelhívó plakátok, a „villamos kontra autó” balesetekkel érintett néhány kritikus kereszteződésbe forgalombiztonsági eszközök is kikerültek. Az MVK ezúton is azt kéri, hogy az autósok fokozott figyelemmel hajtsanak rá a villamos pályára, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló balesetek - zárul a közlemény.
 
forrás: mvkzrt.hu