Nem akarunk riogatni, de tartós és durva hőhullám jön

2015.07.17 18:51

Szombaton az ország nagy részén túlnyomóan derült, száraz, meleg időre számíthatunk, a délutáni, esti órákban helyenként alakul ki zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében megerősödhet. Hajnalban 17-23, napközben 34-38 fok között alakul a hőmérséklet.

Ha nem bírja a hőséget, inkább ne is olvasson tovább

Vasárnap is napos időre számíthatunk fátyolfelhőkkel, délután az ország északi felén, estétől délen is erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és többfelé valószínű zápor, zivatar, sőt, heves zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, késő délutántól átmenetileg megerősödik.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18-24, a legmagasabb nappali 34-39 fok között alakul.

Hétfőn újfent napos lesz az idő, az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik. Hajnalban 19-24, napközben 32-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17-22, a legmagasabb 32-36 fok között alakul.

Szerdán napos idő lesz, mérsékelt marad a változó irányú szél. Hajnalban 18-23, napközben 33-37 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel. Délután elvétve zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 19-24, a legmagasabb nappali 34-38 fok között várható.

nepszava.hu