Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés

2015.12.28 17:06

A közösségi közlekedés az esetleges sztrájk idejére sem áll le Miskolcon, a törvényi szabályozás szerint ugyanis minimum 66%-os szolgáltatást biztosítani kell. Az MVK Zrt. - a miskolci lakosság érdekében - ezt meghaladó mértékű, legalább 88%-os szolgáltatást tart reálisnak, ennek fenntartásához ragaszkodik majd.

A Miskolc Holding Zrt. hétfői közleményében kifejti: 11 tagvállalatuknál a dolgozói képviseletek mind elfogadták a január 1-től hatályos 3%-os átlagos béremelésről, a kafeteria juttatásokról és a karácsonyi jutalomról szóló munkáltatói javaslatot, egyedül a három MVK-s szakszervezet követel többet. Az autóbusz és villamosvezetők annak ellenére hirdetnek 2016 január elejére sztrájkot, hogy az ő bérük – és csak az övék – már november 1-től 5%-kal emelkedett.

mvk_bejarat_151211_ja_2.jpg

Kriza Ákos polgármester december 10-i közgyűlésen elhangzott utasítása alapján, a bérvitától függetlenül, az MVK dolgozók is megkapták a félhavi jutalmat karácsony előtt. Az MVK-s szakszervezetek mindennek ellenére továbbra is sztrájkot terveznek. A tervezett munkabeszüntetés időpontja egyelőre nem ismert, a közlekedési vállalat vezetése január 6-án tárgyal majd a sztrájkbizottsággal.

- A közösségi közlekedés az esetleges sztrájk idejére sem áll le Miskolcon, a törvényi szabályozás szerint ugyanis minimum 66%-os szolgáltatást biztosítani kell. Az MVK Zrt. - a miskolci lakosság érdekében - ezt meghaladó mértékű, legalább 88%-os szolgáltatást tart reálisnak, ennek fenntartásához ragaszkodik majd – hangsúlyozza közleményében a Miskolc Holding Zrt.

minap.hu