Nem bírta a rendszer, felfüggesztették az előválasztási szavazást

2021.09.18 11:23

A szervezők számára is váratlanul nagy az érdeklődés.

 
Két órára felfüggesztették az ellenzéki előválasztást, miután az azt támogató informatikai rendszer nem bírta a terhelést. Az Országos Előválasztási Bizottság közleménye szerint
 
minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel a szavazni vágyók, emiatt van szükség a technikai erőforrások azonnali bővítésére.
 
A Miskolci Centrum Áruház előtti sátornál is szünetelt a szavazás
 
Fotó: Csonka
 
A bizottság arra kérte a voksolni akarókat, hogy déli 12 után térjenek vissza, és azt is jelezték, hogy a leállás során kiesett időt a szavazás hete alatt pótolni fogják.
 
Az Ugytudjuk.hu nem sokkal 10 óra után már arról írt, hogy „lehalt a rendszer”, a hírt azonban csak fél 11 után erősítette meg a választási bizottság. A lap információi szerint már a péntek éjjeli tesztelés során is akadtak vele problémák, de szombat reggel mégis elindult, igaz, csak lassan. Kilenc körül azonban ismét leállt.
 
Eközben a 168.hu arról ír, hogy a rendszer megbénulásának oka kínai hackertámadás lehet. A lapnak nyilatkozó Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke ugyanakkor azt mondta, szó sincs ilyesmiről: a túl sok érdeklődő miatt több helyen újra kellett indítani a rendszert, ez okozta a leállásokat.
 
hvg.hu