,,Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a vírust!" (+videó)

2020.11.30 16:17

„Mi lenne, ha most az egyszer egy valódi ellenség – a vírus, és a megélhetési válság – ellen folytatnánk szabadságharcot? – kérdezte a fideszes képviselőktől Tóth Bertalan hétfőn, napirend előtti felszólalásában a Parlamentben. A szocialista politikus hangsúlyozta: nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a vírust.

Tóth Bertalan: A vírus ellen harcoljanak!
 
Tóth Bertalan felszólalásában felhívta a figyelmet, hogy miközben háromezren már belehatlak a koronavírus-fertőzésbe, 84 százalékkal több fertőzöttet ápolnak kórházban és rohamosan növekszik a napi új fertőzöttek száma, a fideszes képviselők csupán a közpénzek ellopásával, a választójogi törvény átírásával és a magyar emberek eladósításával foglalkoznak.
 
De mit is csinálnak a fideszes képviselők, politikusok járvány idején? Cirkuszt és színházat. Kerül, amibe kerül! Végül is nem ők fizetik a végén a számlát, hanem mi, mindannyian!"
 
– mondta Tóth Bertalan, majd hozzátette:
 
– a Fidesz-rezsim egyik EP-képviselője, Deutsch Tamás a Gestapóhoz hasonlítja az Európai Uniót, a másik EP-képviselője erre lemond;
 
– a Fidesz-rezsim fő kultúrharcosa, Demeter Szilárd gázkamrázva nácizik;
 
– az állampárt egészségügyért felelős minisztere, Kásler Miklós elmondja, hogy a Fidesz-rezsim mindent jól csinált, a járvány terjedéséért az emberek a felelősek;
 
– a miniszterelnök pedig minden pénteken bemegy a rádióba, ott elmondja, hogy „Soros”, meg elmondja, hogy nagy a baj, és aztán széttárja a kezét! Esetleg még szomorkodik az idei síszezon tönkretételén, és felhívja az emberek figyelmét, hogy most ne akarjanak síelni menni.
 
Ma, amikor a járványban 10 percenként meghal egy ember, nem a síelés a magyar emberek legnagyobb problémája
 
– tette hozzá az MSZP-s politikus. Tóth Bertalan kiemelte: az embereknek a túléléshez biztosíték kell, nem ígéret!
 
– legyen tömeges és ingyenes szűrés, érdemi kontaktkutatás!
– legyen 100 százalékos táppénz a megfertőzötteknek!
– adjanak érdemi segítséget a megélhetéshez a családoknak, az időseknek, a vállalkozóknak, a munkanélkülieknek.
 
– sorolta Tóth Bertalan.


hirklikk.hu