Nem fogja elhinni, hogy milyen állatból készült kolbászt ehet a Bodrogközben!

2019.10.04 07:51

Az ausztrálok egyik legismertebb nagymadarának húsából készült kolbász a Bodrogközben. Aki ismeri, milyen az emu húsa azt mondta, ebből lehet a legjobb stake-et csinálni. 

 

Mire hasonlíthat az emuhús íze? Egyesek szerint olyan kicsit, mint a pulyka, mások viszont arról számoltak be, hogy az emuhús karakteres, vadas ízvilággal rendelkezik. Hogy milyen igazából az emuhús íze, azt valószínűleg lehetetlen lenne leírni, 2019-ben azonban már mi magyarok is megkóstolhatjuk, ha Észak-Magyarország egyik legszebb helyére, a Bodrogközbe látogatunk – írja a Sokszínű vidék.  
 
A Bodrogközben, Viss községben található emufarm legutóbb az OMÉK kistermelői piacán mutatta be termékeit. Az „Ellemu” márkanéven futó termékek között sonkákat, kolbászokat és szalámikat is találunk. Míg van, amelyik tiszta emuhúsból készült, addig más termék mangalica és emu vegyes keverékéből tevődik össze, de olyan terméket is kínálnak az érdeklődőknek, amely szarvasgombával van ízesítve. 
 
Annyi bizonyos, hogy aki eddig az emu húsát kóstolta, nem panaszkodott sokat. Az emuhús nem nem mellesleg zsírszegény, fehérjében, vasban és más ásványi anyagokban gazdag vörös hús, és víztartalma is kisebb a más húsoknál megszokotthoz képest.
 
 
A Bodrogközben található emufarmon csaknem 1000 állatot tartanak egy több mint 200 hektáros birtokon, mely erdőkből, takarmánygabona termesztésre alkalmas földekből és legelőkből áll. Az állatokat kizárólag szabadtartásban nevelik arra törekedve, hogy azok természetes környezetben, antibiotikumok és más kemikáliák alkalmazása nélkül nevelkedhessenek. Az emuknak Magyarországon nincsenek honos betegségei, kifejezetten ellenálló állat például a madárinfluenzával szemben. 
 
Sokak szerint a madár húsából kiváló steaket lehet készíteni, a magyar farm így már régóta exportál Angliába és Németországba is saját termékeiből. Aki tehát a Bodrogközbe látogat az ősz folyamán, annak érdemes az életben legalább egyszer kipróbálnia, milyen is az a bizonyos emukolbász. 
 
nosalty.hu