Nem fogja elhinni, mit hamisítanak - Ön is áldozat lehet

2015.06.28 09:34

Ezért ne vegyen márkásnak tűnő edényt, késeket és evőeszközöket a piacon, könnyen átverhetik a hamisítványokkal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajka térségében végeztek ellenőrzéseket, amikor egy kamionban 7700 darab hamisított konyhai eszközt találtak.

A magyar rendszámú kamion a fuvarlevél szerint távol-keletről származó konyhai eszközöket szállított Budapestre. A NAV járőrei már az ellenőrzés kezdetekor észlelték, hogy a jó minőségű edények, sütőformák, serpenyők, teafőzők és fűszertartók külső kialakításukban a védjegyoltalom alatt álló Bachmayer (svájcinak tűnő, kerámiabevonatos kések), Peterhof (evőeszközök) és Prestige márkájú konyhai felszerelésekhez hasonlítanak. A pénzügyőrök gyanúja be is igazolódott: az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján védett márkajelzések ismertető jegyeit hordozzák a termékek, amelyeket azonban a védjegyjogosultak engedélye nélkül gyártottak.

A pénzügyőrök az összesen 53,5 millió forint értékű, a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványokat lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

napi.hu