Nem ígéri a Posta, hogy minden nyugdíjas megkapja az utalványt karácsony előtt

2016.12.06 20:32

Először simán csak úgy volt, hogy a magyar kormány megajándékoz minden nyugdíjast egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal karácsony előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik az Idõsek Tanácsának ülése után az Országházban 2016. november 29-én. Mellette Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára (j), valamint Hámori József (b), Zsák Jánosné (2), és Monspart Sarolta (j2), a tanács tagjai...

fotó: Koszticsák Szilárd

Lényeg a lényeg, hogy végül tényleg a Posta viszi majd ki az utalványt, erről hétfőn Kósa Lajos frakcióvezető beszélt először, és most már nem is a túl magas ár a gond, amiről egyébként is hajlandó tárgyalni a kézbesítő cég, hanem hogy a hosszas vacillálás miatt veszélybe kerültek a karácsonyi üdvözlőkártyák.

A Posta legalábbis azt írta a 24.hu-nak válaszul, hogy biztosan ők kézbesítik majd ki az utalványokat, de ezeket csak értéklevélként lehet továbbítani a nyugdíjasoknak, és "zajlanak az egyeztetések, a Magyar Posta mindent megtesz annak érdekében, hogy legkésőbb év végéi mindenki megkapja az utalványokat."

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként levélben kíván boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket a megajándékozott nyugdíjasoknak.

korábbi felvétel

24.hu