Nem láttam őket, vallotta a kamionos, aki elgázolt egy nagymamát és egy 17 hónapos csecsemőt

2016.06.27 13:55

Megkezdődött a Tiszaújvárosi Járásbíróságon annak a lengyel kamionsofőrnek a pere, aki tavaly szeptemberben halálra gázolt a zebrán egy babakocsiban ülő 17 hónapos gyermeket és 52 éves nagymamáját a településen. A járművezetőt halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják, tudósít az MTI.

A tárgyaláson a balesetet épségben túlélő anya azt mondta, bevásárolni indultak a közeli áruházba, a zebrán már az úttest felén áthaladtak, amikor a pótkocsis teherautó odaért. Ő - mivel egy méterrel anyja és kislánya előtt haladt - még át tudott ugrani az előtte mintegy egy méterre lévő járdára, hátrafordulva látta meg, mi történt, és üvöltött fel kétségbeesetten. A nagymama és a 17 hónapos gyermek a gázolás miatt a helyszínen meghalt.

A balesetkor készült felvétel

A 49 éves lengyel vállalkozó sajnálatát, együttérzését fejezte ki a családnak, és elismerte felelősségét. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, miképp történhetett a baleset. Azt mondta, valószínűleg a 22 tonna műtrágyát szállító járműszerelvény holtterében voltak a gyalogosok, mivel nem vette őket észre, egy hatalmas kiabálásra állt meg, és akkor tapasztalta döbbenten a történteket. Mint mondta, hogy ha látta volna a gyalogosokat, természetesen megállt volna. Számtalanszor lepergett előtte az eset, de továbbra sem emlékszik arra, hogy látott volna gyalogost a baleset előtt.

A tárgyalás szakértők meghallgatásával, ősszel folytatódik.

mti.hu