Nem lesz ma eső, csak néhány felhő az égen

2021.05.04 05:51

Erős déli széllel tér vissza a 20 fok

Fotó: Getty Images
 
 
Kedden derült, hűvös a reggel, 0-6 fok között alakulnak a minimumok, de az északi völgyekben, és helyenként a Duna-Tisza közén is kialakulhat gyenge fagy. Napközben sok napsütésre számíthatunk. A délnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon és északon többfelé megerősödik. A legmelegebb órákban 18-23 fokot mérhetünk.
 
Szerdán marad a szeles idő, nyugaton viharossá fokozódik a délnyugati szél. Már gyakran megnövekedhet a felhőzet, és egy nyugat felől érkező hidegfront hatására több helyen eső, zápor, néhol zivatarok alakulhatnak ki délután és az esti órákban. A szél ekkora északnyugatira fordul, de továbbra is erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 2-10, délután 17-24 fok várható.
 
Csütörtökre virradóra átvonul a front, de napközben túlnyomóan felhős, a Dunántúlon borongós időre készülhetünk. Itt helyenként gyenge eső is előfordulhat. A nyugati-délnyugati szelet északon, északnyugaton kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 13-20 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Pénteken érkezik az újabb hidegfront, így felhős, többfelé esős időre van kilátás. A nyugati-északnyugati szél délen, délnyugaton többfelé erős, helyenként viharos lehet. Délután 11-24 fok valószínű, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.
 
idokep.hu / met.hu