Nem létező traktorokat próbált eladni a csaló

2015.02.11 20:52

Valódi vevőket vert át az áleladó. Már keresik a rendőrök is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által lefoglalt, árverésen értékesíteni kívánt traktorokat kínált eladásra egy csaló Egerben úgy, hogy a pénzügyőrök sem traktort nem foglaltak le, sem árverést nem tartottak.

Az ügyre azután derült fény, miután két férfi érdeklődött a NAV ügyfélszolgálatán, hogy mikor kapják meg a közvetítő által beígért, kedvezményes áron értékesített munkagépeket. Az előleget is kifizették már, de traktorokat nem kaptak. Mint kiderült, a két gödi férfi hirdetés útján keresett traktorokat, ekkor jelentkezett náluk az ismeretlen csaló, aki azt ígérte, hogy kapcsolatai vannak a NAV-nál és segít nekik kedvezményesen megvásárolni a munkagépeket.
Eltűnt a pénzzel

Végül is összesen 790 ezer forintot adtak át neki előlegként. A pénz és a csaló azonban eltűnt. A két pórul járt vásárlójelölt akkor jött rá a turpisságra, amikor a NAV-nál érdeklődtek a megvenni kívánt traktorok iránt.

Az ismeretlen közvetítő ellen üzérkedés és nagyobb kárt okozó csalás miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Szaniszló Bálint
eszak.hu