Nem rágalmaztak a miskolci környezetvédők

2016.06.03 14:34

A Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítéletében felmentette a Stop Miskolci Cementgyár Civil Munkacsoport tagjait a rágalmazás vádja alól. A pert a miskolci cementgyár tulajdonosa, a HCM 1890 Kft. indította.

Miskolci cementgyár

A per előzménye az Észak-Magyarország napilap tavaly májusi kerekasztal-beszélgetése volt, amelyre a Stop Miskolci Cementgyár Civil Munkacsoport négy tagját és a miskolci cementgyár tulajdonosa, a HCM 1890 Kft. ügyvezetőjét hívták meg. Kálmán János nem jelent meg a szerkesztőségben, később írásban reagált az ott elhangzottakra, csak a munkacsoport tagjai nyilatkoztak: Ambrus Gyöngyi kistokaji polgármester, Hajas Sándor főorvos, F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesület alelnöke és Megay Róbert ügyvéd.

Kálmán János a civil környezetvédők a cementgyár beindításának következményeire vonatkozó állításait kifogásolta. Szerinte olyan tényállításokat tartalmaztak, amelyek a becsület csorbítására alkalmasak, és jelentős érdeksérelmet okoznak.

A Miskolci Járásbíróság csütörtöki elsőfokú ítéletében a véleménynyilvánítás jogi keretei között értelmezte a kifogásolt kijelentéseket, amelyekkel nem követték el a rágalmazás vétségét – számolt be az Észak-Magyarország. Az ítélethirdetésről az eszakhirnok készített videót.

vs.hu

Előzmények:

Újraindul a legendás miskolci magyar gyár
Újraindul a legendás miskolci magyar gyár