Nem túl drámai hidegfront után melegen indul az ősz

2016.08.28 15:39

Egy hidegfront miatt záporokkal, zivatarokkal kezdődik a hét, de szerdától  ismét visszatér a meleg, száraz idő. Még az ősz első napjaiban is többfelé 30 Celsius-fok körül alakulnak a hőmérsékleti maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Hétfőn az ország délkeleti felén továbbra is sok napsütésre lehet számítani. A déli óráktól viszont előbb északnyugaton, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen várhatók záporok, zivatarok. Több észak-nyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak hétfőre a felhőszakadás veszélye miatt. Hajnalban 12-18, napközben  27-33 fok között alakul a hőmérséklet.

Thinkstock fotó

Kedden napközben elszórtan várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik a légmozgás, zivatar környezetében néhol viharos széllökés is előfordulhat. Délután a Dunántúlon már alapvetően napos lesz az idő. Hajnalban 15-20, napközben  24-29 fok várható.

Szerdán, a meteorológiai nyár utolsó napján is megerősödhet a szél, de száraz idő várható sok napsütéssel. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-28 fok között alakulnak.

Szeptember első napjaiban, csütörtökön, pénteken és szombaton is napos lesz az idő, csapadék nem valószínű. Hajnalanta 12,  napközben 30 fok körül várható a hőmérséklet.

Vasárnap is alapvetően napsütéses lesz az idő, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb  27-31 fok között alakul.

nepszava.hu