Nem ússzuk meg a pénteket sem eső nélkül: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

2021.05.14 06:27

Nyolc megyére adott ki az OMSZ citromsárga figyelmeztetést, erős szélre is számítani kell.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként a déli részeken lehet szakadozottabb a felhőzet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kezdetben szórványosan, majd egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, emellett a délen, délnyugaton helyenként záporok, zivatarok alakulnak ki.
 
 
Az OMSZ citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt Zala, Vas, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyére.
 
Estére tovább csökken a felhőzet. A nyugati, délnyugati szél nagy területen élénk lesz, sokfelé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.
 
A következő napok várható időjárása
 
2021.05.15. szombat: Éjszaka nagy területen csökken a felhőzet. Napközben dél felől erősen megnövekvő magasszintű felhőzet mellett gomolyfelhő-képződés is várható, így több-kevesebb - jobbára szűrt - napsütésre is számíthatunk. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.
 
2021.05.16. vasárnap: Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, délelőtt a Dunántúlon, délután keletebbre is. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, elszórtan zivatar, délután már csak a Dunától keletre valószínű csapadék, de ott is egyre kevesebb helyen. Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar térségében viharossá is fokozódhat a szél. A hajnali 9, 14 fokról 17, 22 fokig emelkedik a hőmérséklet.
 
met.hu