Németh Miklós vasárnap dedikál a Géniuszban

2014.12.20 22:31

A rendszerváltás előtti utolsó miniszterelnök Németh Miklós nagy titkok tudója. Ritkán szólal meg s kevésszer ad interjút. Mégsem került a feledés homályába.

Bekerült az első szabadon választott parlamentbe, de nem sokáig koptatta az ülésterem padját. Jó időre az Európai Fejlesztési Bank alelnökeként Londonban dolgozott és gyakran felröppent a hír, hogy hazatérve ismét beveti magát a napi politikába. Sokan sokszor támogatták volna a miniszterelnöki jelöltségét ám végül ez a terv rendre meghiúsult. Mindannyiszor próbálták bevetni a baloldal titkos fegyvereként ám nem állt kötélnek.

Az elmúlt hetekben jelent meg Oplatka Péter, Németh Miklós című könyve. A megyénkben, Monokon született ex miniszterelnök most hétvégén hazalátogat. S mivel a nagy sikerű könyvével már bejárta Nyugat-Európát most vasárnap (december21-én) délután négy órakor a Széchenyi úti Géniusz könyváruházban dedikál.

Ez a mű kitűnően alkalmas arra, hogy a politika iránt érdeklődök, megismerhessék a rendszerváltás előtti napok kulisszatitkait. Sorsdöntő időkről szól, amikor mi magyarok élen jártunk Európa békés újraegyesítésében a kelet európai tömb felszabadulásában. A volt miniszterelnök tisztában volt a határnyitás kockázatával, számított a kelet németek és Gorbacsov reakciójára. Aki minderről többet szeretne tudni, olvassa el ezt a könyvet.