Nemzetközi presbiteri konferencia Miskolcon

2016.07.01 19:01

Miskolcon gyűltek össze a Kárpát-medence református egyházi tisztségviselői. A Magyar Református Presbiteri Szövetség 20. Nemzetközi konferenciáját idén a Lévay József Gimnáziumban tartják.

presbiter_talakozo_160701_ja.jpg

fotó: Juhász Ákos

A háromnapos rendezvénysorozat kiemelt témája a presbiterek hitvallásos felelőssége. A hétvégi előadásokra és igehirdetésekre számos egyházi elöljárót és egyháztagot várnak Miskolcra a határon inneni, valamint erdélyi, felvidéki és kárpátaljai gyülekezetekből.

presbiter_talakozo_160701_ja_1.jpg

A jubileumi, 20. Nemzetközi (Kárpát-medencei) Presbiteri Konferencia megnyitó ünnepségét péntek délután tartották a Lévay József Református Gimnázium és Kollégiumban, majd azonnal meg is kezdték az előadásokat. A résztevők hallhattak a reformáció történelmi gyökereiről, valamint a református hit és a művészetek kapcsolatáról.

presbiter_talakozo_160701_ja_6.jpg

Szombaton olyan témák kerülnek terítékre, mint egyebek mellett a presbiter felelőssége a gyülekezet hitvallásosan református jellegéért, az egyházközség missziójáért, de gazdaságetikai kérdések is lesz előadás.

presbiter_talakozo_160701_ja_8.jpg

Vasárnap összegzés és záró istentisztelet, valamint úrvacsora várja a résztvevőket a Miskolc-Avasi templomban fél 11-től. Itt a tervek szerint Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke szolgál igehirdetéssel.

minap.hu