Népszabadság, helikopterezés - Kóka visszaüzent Rogánnak

2016.10.17 13:24

Kóka János, volt SZDSZ-elnök jó ideje visszavonult a nyilvánosságtól, politikai témákban különösen nem lehetett róla hallani, egészen a múlt hétig, amikor is Rogán Antal országházi felszólalásában ejtette ki a nevét a helikopterezés kapcsán. A volt politikus ezt már nem hagyta annyiban, és a propagandaminiszter urizálása, valamint a Népszabadság bezárása kapcsán leírta véleményét Facebook-oldalán.

fotó: Huszti István

A múlt héten vitáztak a képviselők Rogán Antal helikopterezéséről a Házban. A propagandaminiszter úgy védte meg magát, hogy az ügyben egy nagyon komoly tanulsága van: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának. Rogán azt még hozzátette, hogy ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János.

Az említett volt politikus már jó ideje nem nyilatkozik politikai témákban, most mégis üzent közösségi oldalán Rogánnak. Mint írja:

Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett, vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.

Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá.

Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk.

Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni - üzente Kóka a miniszternek.

nepszava.hu