Neves ösztöndíjat kapott az amerikai kormánytól Szél Bernadett és Fekete-Győr András

2018.09.14 07:05

Az International Visitors Leadership programmal korábban olyanok utazhattak ki az Egyesült Államokba, mint Antall József vagy Horn Gyula.

Neves ösztöndíjat kapott az amerikai kormánytól Szél Bernadett és Fekete-Győr András
 
Két magyar ellenzéki politikus is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel - értesült az Index. A portál az érintettekről úgy tudja, hogy az International Visitors Leaderships program keretében mindketten több hetet töltenek majd külföldön, Fekete-Győr András a politikai trendekről, a felsőoktatási kérdésekről, valamint a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgat majd előadásokat, és találkozik az érintettekkel, Szél Bernadett pedig olyan tanulmányúton vesz részt, amelynek témája a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálata a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén.
 
Az elmúlt évtizedekben több mint 500 jelenlegi vagy korábbi kormányfő is részt vett a programban. Magyarországról korábban Antall József, illetve Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal, de a ma ismertebb külföldi vezetők közül olyanok is részesei voltak a programnak, mint Tony Blair, Gordon Brown, Margaret Thatcher, Gerhard Schröder, vagy Nicolas Sarkozy.
 
Az ösztöndíjat évente közel ötezren kapják meg, a világ minden tájáról érkeznek résztvevők.
 
index.hu / hvg.hu