Nevet változtatott a legújabb nyugdíjas párt

2017.01.30 14:44

Nyugdíjas Párt 50+-ra változtatta nevét a legújabb nyugdíjas párt, az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ), amely január közepén vált ismertté. A névváltoztatásra azért volt szükség, hogy elkerüljék a Fidesszel és az SZDSZ-szel való egybemosást – tudta meg a Magyar Nemzet a szervezet sajtószóvivőjétől, Meskó Lászlótól.

https://img1.hvg.hu/image.aspx?id=fe4786b6-e515-4345-b776-06050f562b7f&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e

Kabai Tibor

Egy ideig úgy tűnt, hogy új nyugdíjas párt tűnt fel a horizonton, de ez koránt sincs így. A félreértéseket Meskó László oszlatta el, mint mondta, szó sincs új pártról, csupán névváltoztatás történt.

A párt vezetősége szerint erre azért volt szükség, mert egyesek szerint az IDSZ rövidítés összecseng a Fidesszel, illetve mások az SZDSZ-re asszociálták. Sokan azt is kifogásolták, hogy az a szó, akikért valóban létrejött a párt – a nyugdíjasokért – nem szerepel az elnevezésükben. Annak érdekében, hogy elkerüljenek bármiféle összemosást a kormánypárttal és a szabad demokratákkal, a vezetőség a névváltoztatás mellett döntött – közölte a Nyugdíjas Párt 50+ sajtószóvivője.

Kabai Tibor a párt megbízott vezetője közleményében azt írta: céljuk, hogy befolyásolni tudják a döntéseket, ehhez jelen kell lenniük a politikai életben, felelősséget kell vállalniuk a tágabb közösség, a társadalom előtt. Ezért döntöttek a pártalakítás mellett.

A Nyugdíjas Párt 50+ megbízott vezetője korábban a 168 Órának úgy nyilatkozott, hogy rétegpárt akarnak lenni, elsősorban azokat a kérdéseket veszik majd elő, amelyekben konszenzus van az idős emberek körében, amelyekben együtt tud működni a „nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is”.

mno.hu