Nőket futtatott odakint, jól megélt a bevételből

2019.08.11 12:13

Bíróság előtt az emberkereskedelemmel vádolt férfi büntetőügye.

 
A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a férfinak a büntetőügyét, aki a vád szerint mintegy öt éven keresztül azért toborzott nehéz anyagi körülmények között élő nőket, hogy prostituáltként dolgoztassa őket, majd helyzetüket kihasználva elvegye tőlük az ebből származó bevétel egy részét.
 
Elvette a bevételt
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013-tól 2018 májusáig több fiatal nő Magyarországról Németországba, Ausztriába valamint Svájcba történő utazását szervezte meg, majd szállást intézett nekik annak érdekében, hogy a nők prostitúciós tevékenységet végezzenek.
 
A vádlott az így lebonyolított üzleteket napi szinten személyesen vagy telefonon keresztül ellenőrizte. A férfi a nap végén a prostituáltakat elszámoltatta, a bevételük nagy részét elvette és ebből fedezte saját megélhetését. A vádlott a fenti időszakban volt élettársai számára is szervezett „üzleteket”, majd az ebből származó bevételt közös megélhetésükre fordították.
 
A letartóztatásban lévő férfival szemben emberkereskedelem és kitartottság bűntette miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmények akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.
 
Börtönben marad
 
A kiszabható büntetés mértéke és a vádlott kiterjedt külföldi kapcsolatrendszere miatt reális a veszélye a vádlott szökésének, valamint a férfi életmódja, a cselekmények vélhetően több éven át tartó üzletszerű elkövetése is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A fenti indokokra tekintettel a Miskolci Törvényszék­­­­ a vádlott letartóztatását továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a vádlott fellebbezést jelentett be.
 
A bíróság október 6–án tart előkészítő ülést az ügyben.
 
boon.hu