Novemberben érkezik a nyugdíjprémium

2018.10.20 10:21

A következő hónapban prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot – erről beszélt a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese, majd tájékoztatást adott arról, mikor és mekkora összegre számíthatnak a jogosultak.

November közepén viszi ki a postás a nyugdíjprémiumot
 
– A prémiumot a novemberi ellátásokkal együtt folyósítja az államkincstár – mondta Tállai András, majd kifejtette: először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én veszi kezdetét.
 
– Pluszjuttatást nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít az állam – jegyezte meg a miniszterhelyettes.
 
Majd arról beszélt, mekkora összegre számíthatnak az érintettek. A prémium maximális összege 18 ezer forint, ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot.
 

A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.
Tállai András kitért arra is, hogy az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának.
 
– Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettünk el erre a célra – jegyezte meg a miniszterhelyettes, hozzátéve: az Országgyűlés nyáron már megszavazta a jövő évi büdzsét is, amely szintén számol nyugdíjprémiummal.
 
Hozzátette: ha a gazdaság jól teljesít, az eredményekből az egész társadalomnak részesülnie kell, nem lehet figyelmen kívül hagyni a nyugdíjasokat sem.
 
Az aktívak sikeréhez ugyanis hozzájárul a mostani nyugdíjasok munkája, amit mindenképpen el kell ismerni – fogalmazott Tállai András.
 
A pénzügyminiszter helyettese úgy vélekedett: az elismerés egyik megfelelő eszköze a nyugdíjprémium, amelynek összegét pár héten belül kézhez is kapják a jogosultak.
 
magyaridok.hu