Novemberben kezdődik a DVTK stadion bontása

2015.07.13 09:11

A tervek szerint idén 2015 novemberében kezdik el bontani a Diósgyőr labdarúgócsapatának stadionját, az új létesítmény pedig 2017 tavaszára készül el – adta hírül a dvtk.eu.

„Lesz új stadion, 2017 tavaszára készül el – mondta el Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője a csapat szurkolói ankétján. – Elkészült a kiviteli terv és a környezeti hatástanulmány. A DVTK jelen állás szerint 2015. november 7-én játssza utolsó mérkőzését a jelenlegi stadionban, majd megkezdődik a bontás. 2016. április elején lesz az MVSC-pálya mérkőzés lejátszására alkalmas, addig a csapatnak ideiglenes otthont kell keresnie. A kivitelezéshez tizennégy hónapra van szükség.”

 

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy Miskolc másik csapatának, a megye 1-es MVSC-nek a pályáját hozzák olyan állapotba, hogy amíg az építkezés tart, játszhasson ott a Diósgyőr, de a mostani hírek szerint csak 2016. április elején lesz az MVSC-pálya NB I-es mérkőzés lejátszására alkalmas, addig a csapatnak ideiglenes otthont kell keresnie.

dvtk.eu