Novemberben kezdődik a stadionépítés Diósgyőrben

2016.10.18 18:15

A jövő héten szerződést kötnek, november másodikán pedig munkaterületté változik a Diósgyőri Stadion és az MVSC pálya is.

dvtk_161012ml_3.jpg

fotó: Mocsári László

A stadionrekonstrukciós kft. ügyvezetője ma a kivitelezés részleteiről tárgyalt. A kivitelező - a bontással együtt - 15 hónapra vállalta az új stadion megépítését. Az MVSC pálya felújítása pedig 5 hónap lesz.  A kivitelező ez utóbbi megtervezését is vállalta.  

A stadion környéke most még csendes, de a háttérben már megjelentek a kivitelező cég építési konténerei. Egyelőre még csak ennyi látszik, de hamarosan felgyorsulnak az események. A Diósgyőri Stadionrekonstrukciós kft ügyvezetője a kivitelezés részleteiről és feltételiről tárgyalt ma délelőtt.   

- Döntés született arról, hogy mind az MVSC pálya esetén, mind a Diósgyőri Stadion esetén, november másodikán lesz a munkaterület átadása. A szerződés megkötése pedig a jövő hét folyamán lesz. - mondta Pásztor Ervin, a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós kft. ügyvezetője.

dvtk_161012ml_5.jpg

Az október 29-i Ferencváros elleni találkozó most még különlegesebb lesz. Az 1939-ben átadott pályán illetve stadionban ez lesz az utolsó NB 1-es bajnoki.  

A mai egyeztetésen az is elhangzott, hogy a kivitelező -  a bontással együtt - 15 hónapra vállalta az új stadion megépítését. Az MVSC pálya felújítása pedig 5 hónap lesz.  A kivitelező ez utóbbi megtervezését is vállalta.

minap.hu