Nyakának elvágásával fenyegette meg gyermekükért aggódó élettársát Kazincbarcikán

2022.08.28 11:09

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

 

A férfi július 10-én az édesapjával egy kazincbarcikai sörözőben italozott, miközben vele volt az élettársával közös 2 éves korú gyermekük. A vádlott élettársa 12 óra körül érkezett haza a kazincbarcikai lakására, majd mivel élettársát és a gyermeküket sem találta otthon, a keresésükre indult. 
 
A nő az apósát tudta elérni telefonon felhívnia, aki közölte vele, hogy a sörözőben vannak. A nő 12 óra 15 perc körül megjelent a sörözőben és felelősségre vonta élettársát, hogy miért iszik, amikor vele van a közös kiskorú gyermekük. Az ittas állapotban lévő vádlott erre vádlott ideges lett, szidalmazni kezdte és nyakának elvágásával, valamint azzal fenyegette meg az élettársát, hogy elveteti tőle a gyereket, amiért „leégette” és a kocsmában számon kérte őt. A szidalmazás, illetve az élettársával való szóváltás közben a vádlott egy alkalommal, kisebb erővel pofon ütötte a nőt.
 
Együtt mentek haza 
 
A szóváltást követően a vádlott, az élettársa, valamint a kiskorú gyermekük együtt távoztak a szórakozóhelyről. A vádlott erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. A bántalmazás következtében a nőnek sérülése nem keletkezett. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.
 
boon.hu