Nyár végére a látogatőké a Lovagi Tornák tere is Diósgyőrben

2015.07.05 07:11

Az idei esztendő első félévének a végén elméletileg készen kellene lennie a Lovagi Tornák terének Diósgyőrben. Ez állt napokkal ezelőtt az építkezés előtti információs táblán is. Hogy áll az építkezés? – kérdeztük Pásztor Imrét, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjét.

A Lovagi tornák tere és a Vásártér építésével kapcsolatban a táblán valóban egy „régi jó” dátum szerepel – fogalmazott Pásztor Imre. – A tábla párján – Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése – lillafüredi részén a dátum már 2015. szeptember 30. Az irányítóhatóság a dátumot elfogadta, ez fog szerepelni a Diósgyőri várnál lévő táblán is. Az ok, hogy az építés során felmerült és műszakilag szükséges kiegészítő munkák miatt a létesítmény 2015. augusztus végére készül el, ekkor nyílik majd meg a nagyközönség számára, vagyis a nyár végi határidőt tudjuk tartani.

Készül a Lovagi Tornák tere Diósgyőrben

Kiderült: jelenleg a létesítmény valamennyi épülete szerkezetkész, a belső szakipari munkák jelentős részével is elkészült a kivitelező. A külső részeken viszont még tart a területrendezés, készül a térburkolatok alépítménye és szegélyezése. A külső munkák miatt a vár közvetlen környezetében forgalomterelés is érvényben van, viszont a felújított Diósgyőri várhoz, a Lovagi tornák és Vásártérhez készült közel 50 férőhelyes parkoló a Bartók közben megfelelő megközelítést és parkolást biztosít személyautóval és buszokkal érkező vendégek részére egyaránt.

Régi és alacsony
A hétvégén zárva volt a megújult Diósgyőri vár „külső” jegypénztára, ráadásul furcsa, hogy továbbra sem működik a modern beléptetőrendszer. (A pénztár állítólag egészségtelen, a beléptetőrendszernek pedig valami szoftvere(?) hiányzik tavaly szeptember óta.)

A Diósgyőri vár minden tekintetben arra törekszik, hogy a látogatók igényeit minél szélesebb körben kielégítse – mondta a Holding kommunikációs vezetője. – A jegypénztár áthelyezése az egykori óvoda épületébe azért volt indokolt, mert a régi, alacsony komfortfokozatú korábbi pénztárban a látogatók a szabadban állva kaphattak csupán tájékoztatást, vásárolhatták meg jegyüket. Nem volt lehetőség arra, hogy megfelelő látogatói tájékoztatókat kihelyezzenek, és a személyes kapcsolatteremtésre is korlátozottak voltak a lehetőségek, ami viszont fontos, már csak minőségbiztosítási szempontból is. (A látogatók és a pénztárosok közötti kommunikáció korlátozva volt, mivel nem, vagy nehezen hallották egymást.) Ezen kívül a bankkártyás fizetést sem tette lehetővé a pénztár ablakán található „rés”.

Pásztor Imre hozzátette: a jegypénztár új helyét információs táblákon jelzik, és csupán 10 méterre található a bejárattól. A Tourinform iroda közelsége pedig sokrétű tájékozódási lehetőséget biztosít a vendégek számára. A látogatók így kulturált közegben várakozhatnak és több információhoz juthatnak.A vár beléptetőrendszeréről
A beléptetőrendszer tesztelése már folyamatban van, csakúgy, mint a bankkártyás fizetés kiépítése. Emellett a Diósgyőri vár is szeretné minél kényelmesebbé tenni a jegyvásárlást, ezért úgy döntöttek, egy online jegyvásárlási rendszerhez is csatlakoznak. E három rendszer összehangolása és tesztelése már zajlik, de egy időben szeretnék megújítani a jegyvásárlási lehetőségeket és azt a látogatóknak elérhetővé tenni. Amint a rendszer megbízhatóan működik, a beléptetőkapuk használata is megkezdődhet, immár egy országos rendszerrel is összehangoltan.

minap.hu