Nyárias hétvégével indul a május

2021.05.01 06:30

Délutánonként akár 25-26 fok is lehet. Elszórtan azonban záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Vasárnap délután pedig megérkezik a lehűlés.

 
Szombaton többfelé nyárias meleg időre van kilátás, délen helyenként 25 fok feletti értékeket mérhetünk – jósolja az Időkép. A változóan felhős időben azonban elszórtan záporok, zivatarok tarkíthatják a napot, este, éjjel pedig akár hevesebb zivatarok is kialakuhatnak. A déli-délnyugati szél a zivatarok idején viharossá fokozódhat.
 
Vasárnap várhatóan hidegfront érkezik, mely nyomán viharos szél támad. Elszórtan záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak, de napsütésből sem lesz hiány. A front előtt még 17-26 fokig melegszik a levegő, délután azonban északnyugat felől megérkezik a lehűlés.
 
Hétfőn a napos időszakok mellett elszórtan nyugaton, valamint északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. A kissé szeles időben 12-19 fokra van kilátás.
 
Kedden hűvös lesz a reggel, majd délutánra 15-21 fok közé melegedhet a levegő. Számottevő csapadék nem várható, bár lesznek felhősebb részei is az országnak. Többfelé feltámadhat a délies szél. Szerdán elszórtan egy-egy zápor, néhol zivatar ismét előfordulhat.
 
omsz.hu / idokep.hu