Nyékládházán is van már szobor

2015.08.20 18:17

Felavatták Nyékládháza első köztéri szobrát délelőtt az augusztus 20-ai ünnepségen. Az alkotást államalapító Szent Istvánról formázták meg és a római katolikus templom kertjében kapott helyet.

Bár a településen vannak emlékművek, de köztéri szobor eddig nem díszítette a várost. A fából faragott művet Gönczi Róbert Nyékládháza pro urbe díjas művésze készítette és Ternyák Csaba egri érsek szentelte fel.

Augusztus 20-áig több jelentős beruházást is befejeztek a napokban Nyékládházán, ám mind között kiemelt figyelem fordult a római katolikus templom körüli területre. Nagy munkák záródtak itt a napokban. Emlékmű épült és megújult a templom körüli út is. A Belügyminisztériumtól korábban kapott adósságkonszolidációs összegből finanszírozott 13 milliós beruházás felújítást és útszélesítését is takar, illetve ezekhez a munkákhoz padkaszélesítés révén parkolóhelyek kialakítása kapcsolódik.

Kiemelt pontja volt ez Szent István király és az új kenyér ünnepének, ahol Kamarás Máté énekes idézte meg államalapító királyunk alakját. Délután a Furmann Imre Művelődési Házban folytatódőtt a program 4 órától. Képes történelmi előadás volt Szent István legendáiról, mucicalrészletek hangzottak el István nyomában a Miskolci Musical- és Dalszínház előadásában, a nap pedig táncházzal zárul.

minap.hu