Nyolclakásos miskolci épületet bontanak le

2015.07.22 15:54

Egy nyolclakásos épületet bontanak le Miskolcon, a Békeszálló-telepen; az ingatlan területének rehabilitációja a telepfelszámolás része – mondta a Fidesz önkormányzati képviselőcsoportjának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Soós Attila úgy fogalmazott, a Fidesz–KDNP miskolci nyomortelep-felszámolási programja nemcsak egy-egy városrészre vonatkozik – például a számozott utcák térségére –, hanem az egész város számára megoldandó feladat. Ezért fontos a már említett épület bontása, amely szintén „rossz hírű környék” – fűzte hozzá.

Elmondta, hogy ezen az ingatlanban nyolc lakás volt, négy esetben kellett jogi eszközöket igénybe venni a lakások kiürítéséhez. Két esetben „a jogkövető magatartást tanúsító régi bérlőknek” cserelakást ajánlott fel a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. A fennmaradó két bérlőnek lejárt a határozott idejű bérleti szerződése, ők nem igényeltek újat.
Hamarosan kezdődhet a teljes rehabilitáció

A szerdai bontást követően a Békeszálló-telepen már csak egy hatlakásos lakott épület maradt. Az egyeztetések az utolsó szakaszban vannak, így várható, hogy ezt az ingatlant is hamarosan lebontják. Ezzel megkezdődhet a terület fejlesztése, a teljes rehabilitáció – jegyezte meg Soós Attila.

mno.hu