Nyugdíj-kiegészítés: 63 éves kábítószer-kereskedő ellen emeltek vádat

2016.08.22 22:01

Kábítószer-kereskedelemből származó pénzből egészítette ki nyugdíját egy miskolci nő, és ebben a lánya is segítette, mindkettőjük ellen vádat emelt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a 63 éves asszony és 26 éves lánya az elmúlt évben több hónapon át új pszichoaktív anyagnak minősülő illegális szerekkel kereskedett. A vádlott nyugdíjas asszony nem értett a számítógép kezeléséhez, de feltalálta magát, és lányát kérte meg, hogy segítsen neki megrendelni interneten keresztül különböző külföldi webshopokból az értékesítésre szánt anyagokat. A két nő legalább 340 gramm zöld színű növényi anyagot szerzett meg oly módon, hogy a lány az interneten megrendelte, az ellenértékét kiegyenlítette, majd a futárszolgálat, amelynek dolgozói a csomagok tartalmát nem ismerték, kézbesítette.

Freeimages.com/Rotorhead

fotóFreeimages.com/Rotorhead

Az asszony csomagonként 500 forintért saját lakásán, naponta legalább négy alkalommal értékesített ilyen anyagot, összességében legalább negyedmillió forintért, utólag nem azonosítható embereknek. A lebukásuk után tartott házkutatáskor az idős nő otthonában csaknem négyszáz gramm zöld színű növényi anyagot foglaltak le. A szakértői vizsgálat eredménye szerint a növényi anyagok olyan vegyületeket tartalmaztak, amelyek új pszichoaktív anyagnak minősülnek. Feltehetően dizájnerdrogként árulta az idős hölgy ezeket a csomagokat.

mti.hu