Nyugdíjazását kéri a Pesti úti idősotthon igazgatója

2020.05.21 17:09

Az intézményben még április elején tört be a koronavírus, és az 500 fős otthonhoz tartozóan 300 embernél mutatták ki a fertőzést azóta. A betegek közül 44-en elhunytak. A HVG információi szerint Skultéti József  igazgató a mai nappal beadta felmondását.

korábbi felvétel
 
Fotó: Marjai János
 
Május 31-ével kéri nyugdíjazását a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - tudta meg a hvg.hu. 
 
A lap információi szerint
 
az igazgató azért döntött így, mert felőrölték az elmúlt napok támadásai.
 
A Pesti úti idősotthonba még április elején tört be a koronavírus, ekkor fedezték fel az első fertőzöttet az otthonban. Az több mint 500 fős intézményen 300 embernél mutatták ki a fertőzést azóta, az otthon lakóinál és dolgozóinál egyaránt. A fertőzöttek közül 44-en elhunytak.
 
A kormányoldal a fenntartó, Karácsony Gergely főpolgármester felelősségét feszegeti, mondván, hogy az intézményben napokig nem volt jelen állandó orvos. Az országos tisztifőorvos szerint ez okozhatta a járvány gyors terjedését. A főpolgármester szerint pedig az volt a probléma, hogy több lakót is úgy szállítottak vissza korábban a kórházakból az otthonba, hogy nem végeztek rajtuk koronavírus-tesztet.
 
Müller Cecília a történtek miatt vizsgálatot indított, de a Fővárosi Kormányhivatal is vizsgálódott, súlyos mulasztásokat tártak fel az orvosi jelenléttel kapcsolatban. Május közepén pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen. A kormányhivatal pedig már egy új vizsgálat során a gondozottak megfelelő szakápolását ellenőrzi.
 
forrás: hvg.hu