Nyugdíjba megy a TV2 időjósa, ismert arc érkezik a helyére

2016.08.26 14:18

Búcsúzik a TV2 egyik legrégebbi képernyőse: Németh Lajos már csak néhány napig tájékoztatja a nézőket a várható időjárásról, utána nyugdíjba megy. Utódja a népszerű, fiatal szakember, Reisz András lesz, akit szintén ismernek már a nézők – közölte pénteken a kereskedelmi televízió.

nemeth_lajos.jpg

Németh Lajos az indulás óta a TV2-nél dolgozi

1997. október 4-én reggel hat órakor, közvetlenül a vezérigazgatói köszöntő és a himnusz után ő volt az első, aki beköszönt a TV2-n, és elmondta a legfrissebb meteorológiai előrejelzést – mesélte. Németh Lajos az országos kereskedelmi tévék megjelenése előtt a Magyar Televízióban mondta az időjárás-jelentést.

A TV2-nél egy másik ismert meteorológus, Reisz András érkezik a helyére, szeptembertől Gaál Noémi mellett ő mondja majd el, milyen idő várható.

A 36 éves szakember az ELTE Természettudományi Karán 2005-ben végezte el a meteorológus szakot. Egyebek mellett jellegzetes felvidéki dialektusa miatt is hamar megszerették a nézők. Eleinte a HírTV-nél dolgozott, majd átkerült a közmédiához, ahonnan az M1 hírcsatornává alakításakor váltak meg tőle. Eleinte kissé elkeseredetten nyilatkozott emiatt, később viszont már azt mondta: nem viselte meg, hogy nem volt képernyőn. Tavaly visszatért a HírTV-be, a reggeli műsorban mondta az időjárás-jelentéseket.

hvg.hu