Ők azok a FIDESZ-es képviselők, akik -bár élvezik a lakástakarék kedvezményeit-, mégis a megszüntetés mellett voksoltak

2018.10.22 13:11

A legmeglepőbb, és leginkább érthetetlen intézkedése a mögöttünk hagyott  héten az volt a kormánynak -az Országgyűlés segítségével-, hogy egy tollvonással, 24 óra alatt kivégezte a lakástakarék pénztárakat. Lehet elemezni, hogy igazuk volt e az érvelésben vagy nem, mindenesetre egy szakmai, társadalmi vitát megért volna a dolog. 

Képtalálat a következőre: „takarék pénztár országgyűlés”
 

Sokan, - elsősorban hozzértők - azt mondták, hogy érdemesebb lett volna esetleg az állami támogatás mértékét csökkenteni, és megemelni a szerződéses összegeket, igazodva a jelen ingatlanpiaci helyzetekhez. Mindenesetre, amíg van kormánypropagandára 67 milliárd forint a költségvetésben, addig a lakáselőtakarékosság támogatására is kellene lenni 62 milliárdnak.

Az egész történetben visszaköszön a Fidesz hatalomhoz való viszonya, és a fideszes képviselők elképesztő arcátlansága. Legalább azok a képviselőik, akiknek volt ilyen megtakarítása, legalább azok tartózkodhattak, vagy utasíthatták volna el a javaslatot. De, nem! Nekem már van, mások meg nem érdekelnek! Jól jegyezzék meg a következő listát, ők valószínűleg dobogósak a parlamenti pofátlansági rangsorban:

A vagyonbevallásokból a 444.hu kereste ki az összegeket.

 

444.hu / pestibilvar.hu