Őket irigyelhetik a magyar nyugdíjasok

2019.09.20 12:24

Nagyvonalú nyugdíjemelésre számíthatnak a lengyel nyugdíjasok - jelentette be a kormánypárt az október közepén esedékes parlamenti választások előtt folyó osztogatásai részeként.

Nowa dyrektywa nakazała bankom zmienić sposób logowania się do konta przez internet. W niektórych instytucjach wystąpiły problemy
 
Eddig csak sajtóértesülésként szivárogtatta ki a lengyel kormánypárt, a jobboldali Jog és Igazságosság (PiS), hogy nem csupán az inflációhoz és a bérek növekedéséhez igazítjaná a nyugdíjemeléseket, ha hatalmon maradna, hanem ennél bőkezűbb lenne, ám immáron a párt választási programjában is megjelent ez a vállalás - írta a Business Insider Polska.
 
Lengyelországban 9,7 millióan kapnak nyugdíjat, illetve rokkantsági nyugdíjat. A PiS programja szerint azoknak, akik a legalacsonyabb összegeket kapják a jövőben legkevesebb 70 zloty (5000 ezer forint) emelést kell kapniuk minden évben.
 
Azok az érintettek, akik nettó járandósága nem haladja meg a 3500 zlotyt (253 ezer forint), mert ezen felül a jelenlegi rendszer szerint is meghaladja a 70 zloty az éves rendszeres nyugdíjemelés. Az új rendszer 2020-tól léphet hatályba.
 
napi.hu