Október 19-ével megkezdődik a nyugdíjasvédelmi program Miskolcon

2015.10.16 21:04

Október 19-én, hétfőn újabb elemmel bővül a Salkaházi Sára Program: mintegy 15 ezer nyugdíjas kap ajtóéket, 30 ezren pedig nyakba akasztható riasztót. A nyugdíjasvédelmi programtól a kezdeményező miskolci Fidesz-KDNP frakció a szépkorúak biztonságérzetének jelentős javulását várja.

Kriza Ákos polgármester a pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Salkaházi Sára Programot tavaly indították el. A város azoknak a nyugdíjasoknak mond ezzel köszönetet, akik egy életen át tisztességgel dolgoztak, és részt vállaltak Miskolc felépítésében, fejlesztésében, munkájukkal hozzájárultak a település fejlődéséhez.

riaszto_sajtotajekoztato_151016ml_0.jpg

A szociális és gondoskodó program újabb eleme indul el október 19-ével: ez a nyugdíjasvédelmi program, melynek keretében nyakba akasztható riasztókat és ajtóékeket osztanak ki a Salkaházi Sára Programban résztvevői közül azoknak, akik igényelték ezt.

A nyakba akasztható riasztókat a posta szállítja majd ki minden egyes igénylőnek november végéig. Az ajtóékeket pedig a Fidesz-KDNP frakció mint a nyugdíjasvédelmi program kezdeményezője fogja eljuttatni a nyugdíjasoknak. Összesen mintegy 15 ezer ajtóéket és 30 ezer nyakba akasztható riasztót osztanak ki első körben.

– Úgy gondoljuk, hogy a programnak köszönhetően jelentősen javul majd a Salkaházi Program szépkorúinak biztonságérzete. Ez is része egyébként annak a nagy, városi közbiztonsági programnak, amelyet már évekkel ezelőtt elindítottunk – emelte ki a városvezető.

Azt is megtudtuk, hogy december 31-éig még lehet igényt benyújtani a riasztókra. Ezt megtehetik a Fidesz-KDNP frakció képviselőinél, illetve a polgármesteri hivatalban is leadhatók az igények. Egyetlen feltétel, hogy a Salkaházi Sára Program résztvevője legyen a nyugdíjas.

minap.hu