Október az idősek hónapja – zenés-táncos műsorral kezdték a programsorozatot Miskolcon

2015.10.01 17:54

Október elsejét az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította az idősek világnapjának. Október pedig az idősek hónapja. A világnapra zenés-táncos műsorral készültek a Szépkorúak Házában.

A Szépkorúak Házában száz idős él, nyolcvan százalékuk miskolci. Az átlagéletkor 85 év, de van az ellátottak között százhárom éves is. A jó hírű intézményben az ápoláson és a gondozáson túl sok programot is szerveznek. Csütörtökön például az idősek világnapját ünnepelték, ami egyben az egész hónapon át tartó programsorozat kezdete volt.
idosek_honapja_151001_ja_8.jpg
– Az idősek hónapja érdekesebbnél érdekesebb előadásokat tartogat az ellátottaink számára – mondta Hanák Pálné ügyvezető. – Jön Szirmabesenyőből egy népdalkör, itt lesz Gyurkovics Gábor zenész, a Kassai úti óvodások is adnak műsort, ezen túl pedig lesz egészségmegőrző délelőtt, Ki mit tud? és Szív küldi szívnek kívánságműsor.
idosek_honapja_151001_ja_10.jpg
Katona Ferenc önkormányzati képviselő is tart élménybeszámolót Alaszkáról egy előadáson, amit a csütörtöki köszöntőjében meg is említett, mondván, hogy már nagyon várja az újabb találkozást.
idosek_honapja_151001_ja_4.jpg
Hanák Pálné elmondta, hogy minden hónapban figyelni kell a szépkorúakra, de októberben különösen, mert tőlük tanulunk bölcsességet. Történeteiket érdemes meghallgatni, mint például Lévai István-ét, aki a Borsod Volánnál dolgozott.

    – Még Szíriában is jártam kint annak idején, 1975-ben. Nagyon szép volt a fővárosa, Damaszkusz. Sokat tudnék beszélni az ottani életekről, sorsokról...
idosek_honapja_151001_ja_12.jpg
Ő most az intézmény népdalkörében foglalt helyet, aminek tagjai még táncra is perdültek a köszöntők után.

minap.hu