Öngyilkos fideszes képviselőtestület

2019.08.10 06:05

A közel 6.000 fős nógrádi kisváros, Szécsény önkormányzata közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből. 

stayer-laszlo
Stayer László, Szécsény polgármestere, a Fidesz polgármesterjelöltje beszédet mond a Fidesz választási gyűlésén Szécsényben 2014. szeptember 22-én. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
 
Fotó: Komka Péter / mti.hu
 
Így lett a 2/3-ból 0/0
 
Mint írták, a kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között van a város polgármestere is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.
 
És, hogy miért?
 
A helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután ők saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.
 
A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.
 
meghurcolnak köztiszteletben álló szécsényi embereket, akik hosszú évek óta élvezik a város lakóinak bizalmát. A Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez
 
– írták.
 
Úgy vélik, hogy a KDNP Nógrád megyei és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő helyi szövetséget.
 
varosikurir.hu / 24.hu