Önkormányzati dolgozóként fosztottak ki idős embereket

2015.11.24 09:53

Kifosztás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség két börtönviselt férfi ellen, aki Csongrádtól Zaláig idős emberektől lopta el a pénzüket úgy, hogy önkormányzati dolgozónak adta ki magát - közölte a Zala Megyei Főügyészség kedden.

A két büntetett előéletű férfi tavaly év végétől idős, megromlott egészségi állapotban lévő, elsősorban egyedülálló embereket kerestek fel önkormányzati dolgozónak kiadva magukat. Különböző okokkal arra vették rá áldozataikat hogy vegyék elő megtakarított pénzüket, majd amikor az idősek nem figyeltek rájuk, kifosztották őket.

Csongrádban egy 83 éves asszonytól a lakásán a nyugdíjszelvényét kérték el, hogy "jogosult-e" segélyre, s miután az asszony egy éthordóból kivette a szelvényt, az egyik elkövető kilopta az ott tartott 100 ezer forintját. Tarban egy 84 éves asszonytól nyugdíj-kiegészítésre hivatkozva kérték el a személyi igazolványát és régi 10 ezer forintos bankjegyeit, hogy azokat kivonják a forgalomból, de az idős nő figyelmetlenségét kihasználva 590 ezer forintját tulajdonították el.

A következő napokban Lakhegyen, Rádon, Kunszentmártonban, Mélykúton és Lajoskomáromban csaptak be többnyire 80 évesnél is idősebb embereket, akiktől nem egy esetben alkalmanként egymillió forintnál is többet zsákmányoltak. Kemenesmihályfán egy 91 éves férfitól 50 ezer forintot akartak elvenni, de az idős ember ébersége miatt végül ez nem sikerült nekik. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a többszörösen visszaeső két férfi ellen nyolcrendbeli, idősek sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt  emelt vádat.

mti.hu