Operatív törzs: a járvány véget ért, nem lesz több tájékoztató

2021.06.11 16:11

Az operatív törzs készenléti üzemmódra kapcsol át, és a továbbiakban csak hétköznap közlik a járványügyi adatokat.

Előreláthatólag a pénteki operatív törzs bejelentkezése volt az utolsó, megszűnik a sajtótájékoztató. Kiss Róbert rendőr alezredes bejelentette, hogy készenléti üzemmódra állnak át, és a járványügyi adatokat ezentúl csak hétköznapokon közlik. A legfontosabb információkért azonban továbbra is érdemes figyelni a koronavirus.gov.hu oldalát.
 
Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a tájékoztatójában közölte, hogy a harmadik hullámot sikerült letörni, a járvány véget ért. Mindezt alátámasztja a szennyvízben országszerte mért koronavírus-örökítőnyag koncentrációja, ami eléri vagy megközelíti a tavaly nyári értékeket, emelkedés sehol sem történt.
 
Az szintén elhangzott, hogy a járvány szezonális, ősszel akár jöhet egy következő hullám. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, Galgóczi hangsúlyozta, hogy fontos, hogy folytatódjon az oltási program, minél többen regisztráljanak.
 
Ezen felül megkezdődött a 12-15 évesek oltása: Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a szülők már tudják regisztrálni a gyereket, és pár nap elteltével időpontot is lehet foglalni.
 
atv.hu / koronavirus.gov.hu