Operatív Törzs tájékoztató: 15 ezer egészségügyi dolgozót már beoltottak (+videó, +szerkesztői vélemény)

2021.01.05 13:14

Hamarosan kezdődhet az oltás a szociális bentlakásos intézményekben - derült ki egyebek mellett az operatív törzs mai tájékoztatóján. 

forrás: (Youtube / M1)

 

Kiss Róbert rendőr alezredes, az ügyeleti központ vezetőhelyettese bejelentette, hogy döntés született arról, hogy Magyarország éjféltől ismételten fogadja az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket. A hazatérők automatikusan házi karanténba kerülnek.
 
Az országos tisztifőorvos ezúttal is a reggel óta már ismert statisztikák elismétlésével kezdte tájékoztatóját:
 
az elmúlt 24 órában 870 újabb magyarnál mutatták ki a fertőzést, míg 103 beteg elhunyt. A  legfiatalabb áldozat 24, a legidősebb 101 éves volt, ők szív-érrendszeri megbetegedésekkel is küzdöttek. Az aktív fertőzöttek száma 143 065 fő, 176 576-an pedig már meggyógyultak.
 
Az adatok stabilak, érzékelhető a javulás – tette hozzá Müller Cecília.
 
Zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, már több mint 15 ezren megkapták a védőoltást. Újabb 39 ezer főre elengedő vakcinával bővült az oltakozók köre, összesen 78675. A Pfizer ezeket a 25 oltópontra szállította ki, de a városi kórházakba is juttatnak az oltóanyagból.
 
A tisztifőorvos kiemelte, hogy a védőoltás amellett, hogy szinte teljesen megóvhat minket a fertőzöttségtől, a súlyos lefolyású megbetegedéseket is megelőzheti. 
 
Mint mondta, a bentlakásos szociális intézmények oltására jelenleg is zajlik a felkészülés, az egészségügyi dolgozók oltása után az itt dolgozók, valamint a lakók jelenthetik a következő célcsoportot. A vakcinák beadása itt helyben történik majd, oltócsoportok segítségével, az intézményi orvos közreműködésével.
 
Magyarország alkalmazkodik a gyártó előírásához, hiszen az immunizáció kialakítása a cél – a második oltás nagyjából 21 nappal követi az első vakcina beadását. Ezt követően nagyjából egy hét múlva jelenthető ki a teljes védettség – derült ki a tájékoztatóból.
 
Müller Cecília végül arról is megemlékezett, hogy egy éve jelentették be Kínában hivatalosan is azt, hogy megjelent a COVID-19 – a tisztifőorvos nagy eredménynek tartja, hogy már van oltóanyag.
 
Kiss Róbert ismertette az intézkedési statisztikákat is az elmúlt 24 órából:
  • a közterületi maszkviselés hiány miatt 175;
  • a tömegközlekedésen a maszkviselés hiánya miatt 7;
  • míg a boltokban és más intézményekben a maszkviselés hiánya miatt 17 esetben intézkedtek a rendőrök.
  • A kijárási korlátozások megsértése miatt 363 személy ellen kellett fellépni.
 
Az elmúlt napon hétvége során 3165 új házi karantént rendeltek el, így összesen 20 272-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt.
 
A rendőrség 9365 karanténellenőrzést végzett, az alkalmazáson keresztül 2276-an kommunikálnak a hatósággal.
 
Az újságírói kérdések nyomán kiderült, hogy jelenleg is zajlik mind a gyógyszerészek, mind a háziorvosok oltása. Hamarosan kezdődhet a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltása, Müller Cecília szerint ez elsősorban az oltóanyag-szállítmányok érkezésétől függ
 
A tisztifőorvos végül arról is beszélt, hogy márciusban már biztosan nem csak egészségügyi dolgozókat fognak oltani, hiszen ők felismerték a vakcina fontosságát, és folyamatosan jelentkeznek – egyértelműen nő az oltakozási kedv. Kiemelte, hogy nincsen időpontban meghatározva az, hogy mikor lépnek be újabb csoportok az oltandók körébe.

 


forrás: koronavirus.gov.hu / 24.hu /  mfor.hu
 

Valami nagyon nincs rendben a ,,felelős" döntéshozóknál!!!! – Olyat lépett a kormány amire nincs magyarázat!

 
Tegnap késő este számoltunk be róla, hogy Boris Johnson bejelentette, hogy a mutáns-koronavírus miatt lezárják teljes Nagy-Britanniát.
 
 
Hétfőn sorozatban a hetedik napon regisztráltak 50 ezer új fertőzöttet az Egyesült Királyságban.
 
Ezért a miniszterelnök bejelentette, hogy az embereknek otthon kell maradniuk és arra kérte a briteket, hogy csak az alapvető fontosságú cikkekért és gyógyszerekért, orvosi segítségért vagy a munka miatt hagyják el az otthonaikat.
 
A magyar kormány szerint a leszállási tilalom fenntartása már nem volt indokolt.
 
 
 

Tehát éjféltől szabad utat engedünk a sokkal veszélyesebb angol mutáns verziónak. Nem elég, hogy a szomszédos Szlovákiában ugyan igy Angliáből vitték be Nagymihályra a mutáns koronavírust.


A döntéshez gratulálok innen a szobából...

Csonka László
nyugdíjazás előtt álló, havonta 23 ezer 300 forintot kapó, rokkan járadékos, honlapszerkesztő