Órákat várt a betegszállítóra egy idős asszony, hiába

2015.06.29 10:50

A 72 éves nő azt állítja, még az illemhelyre is úgy ment ki, hogy egy kísérője ott maradt, miközben várt a betegszállítókra, ők azonban azt állítják, nem volt a sürgősségin az asszony - írja a délmagyar.hu.

A 72 éves algyői asszonyt még június 5-én kora délután mentő vitte be a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályára, mérgezés gyanújával. Hazafelé betegszállító vitte volna őt és kísérőjét, az SBO meg is rendelte a szállítást, de a néni még hajnali egykor is a váróteremben ült. Végül egy segítőkész orvos vitte haza, saját autójával.

Az esetnek utánanézett az Országos Mentőszolgálat is; szerintük hozzájuk kérés 2015. 06. 05-én 16 óra 48 perckor érkezett, melyet ezt követően átadtak a területileg illetékes, betegszállító szolgáltató EKITEP Kft. részére. A mentők nem tudtak arról, hogy elmaradt volna a szállítás.

A kft. ügyvezető igazgatója, Bárkányi Péter a délmagyar.hu-nak azt mondta, tényleg megkapták az értesítést, és a betegszállítók 18 óra 25-kor meg is érkeztek a sürgősségire. A dorozsmai beteget ott is találták, az algyőit, vagyis az asszonyt, azonban nem. A kollégáik állítólag hangosan kérdezték, hogy kit kellene hazavinni, de senki nem felelt. Mivel járóbetegről volt szó, azt gondolták, egyik hozzátartozója vitte haza.

A néni az állítja, végig az első széken ült, és még a vécére is úgy ment ki, hogy a kísérője ott volt. "A mellettem ülőnek is mondtam a nevem, hogy ha keresnének, tudják, hol vagyok. Bejönni betegszállítókat egyszer láttam, a helyiség túloldalán. Elvittek egy nénit, és körülnéztek, aztán elmentek, nem szóltak." - mondta el a lapnak az idős asszony.

nepszava.hu; delmagyar.hu