Orbán a Fidesz és a KDNP bajtársias szövetségéről: túl a barátságon (+videó)

2019.11.01 10:24

A miniszterelnök születésnapja alkalmából köszöntötte a fantasztikus sikereket felmutató kisebbik kormánypártot.

Képtalálat a következőre: „KDNP 75 orbán viktor”

 

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség - jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban. (Egy több mint fél órás videó szól a KDNP 75 évéről, ebben beszél Orbán.)
 
A kormányfő hozzátette: ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája. "A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség" - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem. Azt mondta: az igazság többség nélkül "béna", nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson - fejtette ki.
 
Orbán Viktor azt mondta: a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség és a horgony miatt sohasem veszíthetik el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjaikat - tette hozzá.
 
Európában ezt alig sikerült megoldania pártszövetségnek - jegyezte meg Orbán Viktor, hozzáfűzve: hogy Magyarországon sikerült, az a KDNP-nek köszönhető.
 
A kormányfő a párt 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a kereszténydemokratákat, s azt mondta, lélekben maga is annak tartja magát.
 
Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, fantasztikus sikereihez és ahhoz az erkölcsi, szellemi bátorsághoz, amit ezalatt a 75 év alatt közösségük mutatott.
 
"Magyarország mindannyiunk előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok" - zárta szavait Orbán Viktor. 
 
38 perc KDNP:


mti.hu