Orbán azért nem volt a Kossuthon, mert a szélsőjobbos Marine Le Pennel tárgyalt

2022.05.27 13:07

Veszélyekről tárgyaltak, és hogy mik lesznek az Ukrajnában zajló háború következményei.

 
 
Fotó: Benko Vivien Cher / mtihu
 
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő péntekenként reggel a Kossuth rádiónak szokott interjút adni, de ez most elmaradt, és mint kiderült, Le Pen miatt.
 
A megbeszélésen Havasi közlése szerint az Európa előtt álló veszélyekről volt szó, így az ukrajnai háborúról és gazdasági következményeiről, az árak emelkedéséről, Brüsszel elhibázott és veszélyes szankciós politikájáról, valamint a migrációs válság fokozódásáról.
 
Orbán Viktor és Marine Le Pen egyetértettek abban, hogy a hagyományos értékeket képviselő európai pártoknak össze kell fogniuk azért, hogy a kontinens nemzeteit a veszélyek és a háború korában is megvédjék. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a brüsszeli bürokratákra és a baloldali pártokra az európai emberek és családok megvédésében nem lehet számítani – mondták.
 
 
Orbán Viktor tájékoztatta a Nemzeti Tömörülés elnökét azokról a héten bemutatott magyar kormányzati intézkedésekről, amelyekkel megvédik a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is. Marine Le Pen az MTI szerint elismeréssel szólt a Magyarországon bevezetett extraprofit-különadók rendszeréről.
 
mti.hu