Orbán: Donald Trump világosfejű vezető

2019.05.14 13:02

"Jó nap volt ez Magyarország számára" – hangoztatta a Facebook-oldalára feltöltött videóban a kormányfő, gyorselemzést adva a hétfői találkozóról.

 

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is kirakott egy videót azt követően, hogy hétfőn találkozott Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban. (A Fehér Ház verziója ide kattintva érhető el.)

Orbán szerint Trump erős, "világosfejű" vezető, célratörő ember, aki pontosan tudja, hogy mit akar.

 

A kormányfő felkészültnek nevezte Trumpot, szerinte Magyarországról is mindent tudott, amit tudnia kellett, és az volt a célja, hogy jó együttműködés jöjjön létre a két ország között. "Azt hiszem, hogy ennek érdekében sokat tettünk egy kiváló hangulatú és a kölcsönös tiszteleten nyugvó megbeszélésen. Jó nap volt ez Magyarország számára" – mondta Orbán.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy nosztalgikus érzései voltak, ugyanis 18 év után újra a Fehér Házban, az Ovális Irodában fogadták. Először 1998-ban Bill Clinton elnökkel találkozott ott, majd később George W. Bushsal. Megjegyezte azt is, hogy a mostani elnök, a fent részletezett okok miatt, másfajta vezető, mint az eddigiek voltak.

hvg.hu /  mti.hu