Orbán döntött: másfél évet kapott az Echo Tv

2017.01.20 12:25

Nézőként nézve izgatott, helyenként zűrzavaros, elsőre sokszor érthetetlen változás zajlik a honi médiában, aminek legerősebb eleme a kormánypárti média intenzív terjeszkedése. Amely pindurt nyakatekert mondta lényege, hogy Mészáros Lőrinc megveszi, amire „főnökei” ráböknek, miközben létrejön, ami Habony Árpád eszébe ötlik.

Orbán döntött: másfél évet kapott az Echo Tv

A vezérlő...

A friss Heti Válaszban Ablonczy kolléga foglalta össze, hogy mi miért és kinek az érdekében, illetve, hogy a nagy mozgás egyik oka az Orbán-Simicska szakítás, a másik pedig, hogy a 80 milliárdos közmédia nyomokban sem tartalmazza azt a nézettséget, amit a totális váltástól vártak. Konkrétan, hogy a „nagy”, „fő” fél nyolcas híradót átlagosan úgy 140 ezren nézik.

(Boldog, békeidős, felülről nem szólunk bele, mert még nincs időnk a közmédiára időszakomból emlékszem 800-900 ezres esti híradókra is, és nem volt az olyan nagyon régen. Hiába, na, jót tett a műfajnak a politikai útmutatás.)

Mindezekből a Fidesz média-főhadiszállásán azt a következtetést sikerült levonni, hogy ha nem jött be az egyik, akkor legyen másik: ez volna a Magyar Időkkel mészároslőrincesített Echo Tv, aminek szinte a nulláról indulva kellene megvernie konkurenseit.  És van határidő is: Orbán Viktor környezetéből származó infromáció szerint a kormányfő 2018 nyarát jelölte ki, amikor már olajban kell úsznia a kormánymédia gépezetének.

Kemény menet lesz.

Dévényi István
valasz.hu