Orbán hozzávágott még egy kis pénzt a vizes vb legdrágább helyszínéhez

2017.12.14 10:52

Hiába került több mint 130 milliárd forintba a vizes vébé, így is adódik lehetőség arra, hogy utólag növeljék a projekttel járó költségeket.

Felújítás címszóval érkezik pluszforrás az eddig 43 milliárdot felemésztő Dagály-projekthez
Felújítás címszóval érkezik pluszforrás az eddig 43 milliárdot felemésztő Dagály-projekthez

Fotó: Marjai János / MTI

 

A szerdán kiadott Magyar Közlönyből derül ki, hogy a nemzetgazdasági tárca – Orbán Viktor miniszterelnök jóváhagyásával – 1,1 milliárd forintot fordít még a Dagály strandfürdő felújítására és „műszaki tartalombővítésére”.
 
A forrásból százmilliót a nyílt vízi világbajnokság keretéből, egymilliárdot pedig a „Budapesti konferencia-központ megvalósítása” nevű, szintén állami forrásból csoportosítanak át.
 
Köztudomású, hogy a Dagály strandfürdő adott helyet a Duna Úszó Arénának, ami a budapesti vizes világbajnokság legdrágább eleme volt: több mint 43,3 milliárd forintba került. A mostani forrásra valószínűleg azért lesz szükség, mert a több tízmilliárdos fejlesztés mellett sem jutott valahogy pénz az aréna melletti strandmedencék és létesítmények korszerűsítésére – ráadásul sokba kerül a FINA-bajnokság utáni tereprendezés is. 
 
Az eset nem számít egyedinek: november 23-án derült ki, hogy egy átalakítás miatt szerény 10 millió forinttal nőtt a Duna Aréna melletti ideiglenes parkoló ára, ami így 98 millió forintba került.
 
Azt pedig a Népszava írta meg, hogy vizes világbajnokság után négy hónappal tovább drágult a Hajós Alfréd uszoda is, 103 millió forintból kell cserélni az egyébként 2,8 milliárdból felújított létesítmény légszűrő berendezését.
 
KONCZ TAMÁS
mno.hu